Kysymyksiä ja vastauksia


Mikä on sivuston tarkoitus?

Tämän verkkosivun avulla käyttäjät voivat myydä ja ostaa toisiltaan VR:n junalippuja, jotka jäävät alkuperäiseltä ostajalta syystä tai toisesta käyttämättä.

Syyskuussa 2011 VR:n käyttöön ottamat ennakkoliput ovat joissain tapauksissa normaalihintaan nähden hyvinkin edullisia. Yleensä parhaimman hinnan saa, jos ostaa lipun 60 vuorokautta etukäteen. Käytännössä harva pystyy ennakoimaan matkustamistaan näin hyvin, ja kahden kuukauden aikana sattuu yhtä sun toista. Tämä sivu tekee ennakkolippujen ostosta hieman houkuttelevampaa, koska lipun voi ainakin yrittää myydä pois jos matkan joutuu perumaan.

Sivusto ei ole tarkoitettu laajamittaiseen lipunmyyntiin. Ylläpito tekee käyttäjälle huomautuksen, jos hän myy säännöllisesti useita lippuja.

Kuka ylläpitää sivustoa?

Palvelu on yksityisen henkilön ylläpitämä. Tällä sivustolla ei ole mitään tekemistä VR:n kanssa.

Maksaako joidenkin sivun toimintojen käyttäminen?

Ei. Sivun käyttö on ilmaista.

Eikös VR:n ennakkolippu ole henkilökohtainen?

Ei ole. VR:n verkkosivuilla todetaan seuraavasti: "Verkosta ostettava Ennakkolippu ei ole henkilökohtainen. Lippuun ei tule matkustajan nimeä, joten lipun voi tarvittaessa käyttää toinen henkilö lippuun merkityllä junayhteydellä. Ennakkolippua ei voi muuttaa, eikä siitä saa takaisinmaksua."

Toisin sanoen: jos ennakkolippua ei pystykään käyttämään, vaihtoehtoina on joko heittää se menemään tai myydä se jollekulle.

Miksi etusivulla logossa lukee "beta"?

Se tarkoittaa sitä, että sivu on vielä tilapäisesti beta- eli testausvaiheessa. Kaikki toiminnot ovat kyllä käytössä normaalisti, mutta on mahdollista, että koodissa on joitain virheitä. Sivujen käyttäjille ei koidu riskejä, koska palvelussa ei käsitellä rahaliikennettä.

Vastaatko sivun kautta tehtyjen ostojen sujuvuudesta?

En. Hoidan vain sivun teknisen ylläpidon. Kauppojen käytännön järjestely on ostajan ja myyjän välinen asia. Kuten muidenkin avointen verkkokauppojen, tämänkin sivuston toiminta perustuu käyttäjien väliseen luottamukseen.

Mitä teen jos huomaan sivuilla teknisen ongelman, puutteen tms?

Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla (tuure.pitkanen@gmail.com). Kaikki sivua koskeva palaute on tervetullutta!