Ohjeet lippujen myyjille

Voit laittaa tällä sivustolla myyntiin etukäteen ostettuja VR:n kotimaan liikenteen junalippuja, joita et itse pysty käyttämään. Myynti tapahtuu täyttämällä ensin lipun tiedot mahdollisimman tarkkaan. Valitse vaihtoehto "menopaluu" ainoastaan silloin, jos samaan lippuun sisältyy sekä meno- että paluumatka. Jos olet ostanut menomatkan ja paluumatkan erikseen, ne kannattaa myös myydä erillisinä lippuina. Jos haluat myydä kerralla useamman kappaleen tismalleen samaa lippua, voit kirjoittaa lukumäärän kenttään "Lippujen kappalemäärä". "Lisätietoa" -kenttään kannattaa kirjoittaa, minkä tyyppiset junat ovat (Pendolino, IC jne). Voit myös käyttää junan omaa tunnusta (esimerkiksi IC48). Lisätiedot kannattaa kirjoittaa lyhyesti, jotta ne näkyisivät mahdollisimman hyvin kun junalippusi näkyy myytävien lippujen listassa.

Seuraavalle sivulle sinun tulee täyttää yhteystietosi. Lippuja ostaville henkilöille tulee näkyviin vain etunimesi ja postitoimipaikkasi. Yhteystiedot kerätään palvelun luotettavuuden parantamiseksi. Kun lippusi ostetaan, kaikki yhteystiedot poistuvat sivuilta.

Kun olet täyttänyt tietosi, sinulle lähetetään vielä varmistusviesti, joka sinun tulee kuitata. Vasta sen jälkeen lippusi tulee myyntiin sivuille.

Jos lippusi ostetaan, sinulle ilmoitetaan siitä sähköpostitse. Tämän jälkeen on aika hoitaa itse myyntitapahtuma. Vaihtoehtoja on erilaisia:

Tapaat ostajan jossain, ja hoidatte kaupat paikan päällä. Tämä on varmin vaihtoehto molemmille.

Pyydät ostajalta rahat tilille, jonka jälkeen lähetät lipun. Erityisesti e-lipun lähettäminen on helppoa puhelimella tai sähköpostilla.

Ohjeet lippujen ostajille

Tämän sivuston kautta voit ostaa VR:n kotimaan liikenteen junalippuja, joita muut käyttäjät haluavat myydä pois. Aloita etusivulta, täyttämällä tiedot hakuun. Jos valitset vaihtoehdon "menopaluu", sinulla näytetään hakuehtoja vastaavat menopaluuliput, mutta myös yksittäiset menoliput ja paluuliput, jos niitä löytyy. Jos hakuehtojasi vastaavia lippuja on myynnissä, tulee näkyviin lista. Kun olet valinnut sinua kiinnostavan lipun, voit joko ostaa lipun tai lähettää myyjälle kysymyksen. Lipun ostaminen tarkoittaa sitä, että myyjälle ilmoitetaan sinun ostaneen lipun. Tämän jälkeen teidän tulee sopia maksamisesta ja lipun toimittamisesta

Huom: Tässä vaiheessa sivusto ei osaa vielä hakea sinulle lippuja, jotka löytyvät "matkan varrelta". Esimerkiksi jos olet matkalla Helsingistä Kuopioon, ja joku myy lippua välillä Helsinki-Mikkeli, tuo lippu ei näy hakutuloksissa. Jos järjestelmä osoittautuu suosituksi, niin kehitän sen toimintoja nykyistä paremmiksi.

Kauppojen teko

Varsinainen kauppojen teko, maksusta ja toimituksesta sopiminen on myyjän ja ostajan välinen asia. Rahat ja liput eivät kulje tämän sivuston kautta.

Jos sivuilla ilmenee teknisiä ongelmia, tai kaipaat apua toimintojen käytössä...

Ota minuun yhteyttä sähköpostilla (tuure.pitkanen@gmail.com). Kaikki sivua koskeva palaute on tervetullutta!